Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > Via Flaminia Classic

Via Flaminia Classic

Delen

Datum

zaterdag 24 mei 2025 t.e.m. zaterdag 31 mei 2025

toevoegen in agenda

Locatie

Bari (IT)

route plannen

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. +31624234345
Stuur e-mail

Beschrijving

Wij hopen veel deelnemers te verwelkomen die net de prachtige Via Hellenica hebben afgerond. Voor degenen die hier in Italië aan de rally beginnen, maken we gebruik van de gelegenheid om de auto's die de rally in Griekenland hebben voltooid op te halen. Zo bieden we een betaalbare optie om uw auto naar Italië te brengen. Bij aankomst op de luchthaven van Bari staat je voertuig klaar.

Onze reis door Italië begint in het schilderachtige Puglia, waar talloze charmante stadjes elk hun eigen aantrekkingskracht hebben. Onze eerste stop is in zo'n stad, waar de auto's worden tentoongesteld op het centrale plein, ingeklemd tussen een oude kerk en een majestueus kasteel.

Vanaf het allereerste begin bevind je je in de kern van de ervaring – kleine stadjes, betoverende architectuur, levendige pleinen en natuurlijk de beroemde Italiaanse gastvrijheid. Een warm welkom wacht op je.

Onze volgende bestemming is een korte uitstap naar het Gargano Nationaal Park, waar we verblijven in een comfortabel hotel aan de kust. Een bezoek aan een traditionele visserij op de klif biedt een unieke kijk op het lokale leven. Breng de avond op je gemak door met het verkennen van de talloze restaurants en bars in de stad.

Na een avondje uit geven sommigen misschien de voorkeur aan een kortere rit de volgende dag. In Termoli kijkt een gezellig familiehotel uit over de haven, met een schilderachtig decor terwijl we opnieuw onze auto's ten toon stellen, dit keer aan de kade.

Terwijl onze noordwaartse reis voortgaat, beginnen we aan een langere dag naar Santo Stefano, een favoriet van Via Flaminia en haar deelnemers. Hoog in de bergen van Gran Sasso genieten we van twee dagen als ere-dorpsbewoners. De betoverende hoogvlaktes blijven inspireren en bieden opwindende rijervaringen. Hoewel sommigen er wellicht op eerdere Via Flaminia's geweest zijn, blijft de aantrekkingskracht van dit plateau altijd groot.

Na twee nachten gaat de rally verder naar Umbrië, waar een kasteeldorp-omgetoverd-tot-hotel op ons wacht. De overgang van de desolate hoogvlaktes van Gran Sasso naar de zachte fluwelen valleien van Umbrië is een heerlijk contrast. Het platteland wordt steeds uitnodigender. De daaropvolgende dag intensifieert dit gevoel terwijl we door Toscane reizen naar een kasteel dat sinds de inauguratie van Via Flaminia in 2005 een geliefde stop is. Dit zal een passende sfeer bieden voor het afsluitende diner.

De volgende dag is het een rit van 100 km naar de luchthaven van Florence waar we uw auto ophalen om het terug te transporteren naar Nederland.

Zoals altijd bij de rallies georganiseerd door Via Flaminia, is dit een ontspannen rally waar competitie de sfeer dient; winnen is niet een doel op zich. Degenen die onderweg koffie willen drinken, kunnen dat doen. Er gelden geen tijdrestricties. Natuurlijk verwachten we u op tijd voor de lunch en het diner. De classificatie is gebaseerd op navigatie, en de strijd om de laatste plaats is soms hevig. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar voor auto's tot 1980.

Voor teams waarvan de gecombineerde leeftijd onder de 100 is, is er een korting van 1% voor elk jaar minder dan 100, met een maximum van 15% (referentiejaar 2025). Ze mogen ook een jongere auto meenemen, één jaar per 2 jaar jonger dan 100.

Doelgroep

auto's

Website

bezoek website

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. +31624234345
Stuur e-mail

terug naar overzicht
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Auctim online auctions
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling