Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > Via Hellenica Classic

Via Hellenica Classic

Delen

Datum

dinsdag 13 mei 2025 t.e.m. zaterdag 24 mei 2025

toevoegen in agenda

Locatie

Igoumenitsa (GR)

route plannen

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. +31624234345
Stuur e-mail

Beschrijving

Maak je gereed voor een reis vol unieke ervaringen met de Via Hellenica Classic. Na twee succesvolle rallies in Griekenland durf ik te zeggen dat ze tot de beste behoorden. De warmte van de Griekse gastvrijheid, de voortreffelijke keuken en het bevrijdende gevoel van cruisen door adembenemende landschappen tussen bergen en zee – het is een ervaring als geen ander.

Deze keer wagen we ons in het voorjaar, een seizoen dat herinneringen oproept aan de geurige kruiden van mijn reizen met mijn ouders vele jaren geleden. De wegen, bijna verlaten, slingeren door prachtige landschappen, wat resulteert in een achtergrond die ronduit spectaculair is.

Gedurende deze editie van de Via Hellenica Classic kun je je voorbereiden op enkele opmerkelijke locaties, verblijf in uitstekende hotels, verkenning van belangrijke archeologische sites en natuurlijk genieten van het plezier van uitzonderlijk rijden. Het is niet zomaar een rally; het is een zonovergoten vakantie, een viering van cultuur, geschiedenis en de vreugde van de open weg.

map of classic car rally in peloponnese and greeceDegenen die dat willen, kunnen hun auto laten vervoeren naar de luchthaven van Bologna. Van daaruit is het een korte rit naar de veerboot die je van Ancona naar Igoumenitsa brengt. Je vakantie begint echt richting Igoumenitsa, met een schilderachtige rit van 50 km langs de kust naar ons eerste luxe hotel. Je hebt alle tijd om te genieten van het zwembad met uitzicht op de azuurblauwe zee en te wennen aan de altijd schijnende zon.

De officiële rally begint de volgende dag, maar in ware Via Flaminia-stijl draait het meer om de ervaring dan om de competitie. Eerlijk gezegd is het voor de eerste dagen moeilijk om verkeerd te gaan – houd gewoon de zee aan je rechterkant. Onze uiteindelijke bestemming is het Orakel van Delphi, een must-visit in Griekenland. Zonder de drukte van de stad Athene over te slaan, steken we het Korinthe-kanaal over naar de Peloponnesos, een regio doordrenkt van de oude Griekse geschiedenis. Verwacht bezoeken aan enkele van de meest spectaculaire historische sites, gecombineerd met schilderachtige ritten door pittoreske bergen. De warme ontvangst in deze gebieden en de charmante sfeer van de lokale bars creëren onvergetelijke momenten.

Aan het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos voert onze reis ons door betoverende stadjes, en onze accommodaties bieden adembenemend uitzicht op de kristalheldere zee. Na tien dagen vol opmerkelijke ervaringen wacht het hoogtepunt op de prijsuitreiking in Olympia – hoe toepasselijk! De daaropvolgende dag omvat een korte rit naar de veerboot, die ons terugbrengt naar Bari.

Eenmaal in Bari ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Via Flaminia-rally, die op dezelfde dag begint. Voor degenen die klaar zijn om hun avontuur af te ronden, kunnen regelingen worden getroffen om je dierbare klassieke auto veilig naar huis te laten verschepen.

Zoals altijd bij de rallies georganiseerd door Via Flaminia, is dit een ontspannen rally waar competitie de sfeer dient, winnen geen doel op zich is. Degenen die onderweg koffie willen drinken, kunnen dat doen. Geen tijdsbeperking. Natuurlijk verwachten we je op tijd voor lunch en diner. De classificatie gebeurt op basis van navigatie, en de strijd om de laatste plaats kan soms hevig zijn. Er zijn 28 plaatsen beschikbaar voor auto's tot 1980.

Doelgroep

auto's

Website

bezoek website

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. +31624234345
Stuur e-mail

terug naar overzicht
Auctim online auctions
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling