Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > Via Flaminia Classic

Via Flaminia Classic

Delen

Datum

zaterdag 16 september 2023 t.e.m. zaterdag 23 september 2023

toevoegen in agenda

Locatie

Bologna (IT)

route plannen

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. 0031624234345
Stuur e-mail

Beschrijving

Via Flaminia van de koningen
Italië was vroeger verdeeld in vele koninkrijken. En wat doen koningen graag? Kastelen bouwen en wijn te drinken. Ze hadden toen nog geen auto's, dus we gaan niet alleen wijn drinken en kastelen bezoeken, maar ook prachtige wegen rijden.

We beginnen in een dorp dat een resort is geworden midden in een wijngaard, niet ver van Bologna. De volgende dag rijden we langs de Apennijnen naar het zuiden. We zijn te gast bij het eerste kasteel op deze reis en genieten van enkele speciale wijnen tijdens de lunch. We volgen de bergketens naar Umbrië en komen aan bij het versterkte dorp dat hoog op een heuvel is gelegen. We blijven hier 2 nachten.

We zitten midden in een wijnstreek we rijden door het aangename landschap van Umbrië en stoppen bij weer een ander kasteel. Hier hebben we niet alleen een rondleiding door het kasteel maar ook een rondleiding door de wijngaarden met elektrische jeeps. Na de lunch en nog een wijnproeverij is het nog maar 20 km naar het hotel. Tijd voor een duik in een van de twee zwembaden.

We steken nu de Apennijnen over richting de Adriatische kust. Een negentiende-eeuws fort is omgebouwd tot een luxe hotel, als het weer het toelaat, zullen we dineren op het terras met uitzicht op de zee.

We steken opnieuw de Apennijnen over maar stoppen nu in Norcia, een stad die bekend staat om zijn truffels en fijne salami. We parkeren onze auto's op het centrale plein en overnachten in het onlangs verbouwde luxe hotel met zijn Michelin-sterrenrestaurant. De hoogvlakte boven Norcia zal u versteld doen staan. Als het je eerste keer is, wees dan verrast; als het niet je eerste keer is, geniet er dan nog een keer van en zie nieuwe kleuren.

Vanuit Norcia steken we Umbrië over naar Toscane, we verblijven twee nachten in het versterkte dorp Capalbio, hoog op een heuvel met uitzicht op de Middellandse Zee. De tweede dag zal een korte zijn, de rally eindigt op het strand waar we lunchen en waar je een duikt kunt nemen, als je wilt.

De sluitingsceremonie is in een van de fijne restaurants in Capalbio.

Gedurende deze rally nemen we de kleinere wegen, niet veel verkeer, waardoor we een stabiel tempo hebben. In Italië is autorijden nog gewoon genieten, zie het als vakantie.

Zoals bij alle rally's die door Via Flaminia worden georganiseerd, is er een licht competitie-element, het doel is om de discussies aan de bar levendiger te maken, zelfs als sommigen de competitie om de laatste plaats serieuzer nemen. Er is voldoende tijd om te stoppen voor een kopje koffie of om wat foto's te maken. De enige tijdsdruk die er is, is om op tijd te zijn voor de lunch en terug in het hotel.

Als u dat wilt, kunnen we uw auto naar de luchthaven van Bologna brengen en haar terugsturen vanaf de luchthaven Fiumicino.

Er zijn 30 instapposities voor auto's tot 1980.

Voor teams met een gezamenlijke leeftijd onder de 100 jaar geldt een korting van 1% voor elk jaar onder de 100, met een maximum van 20% (peiljaar 2023). Ze mogen ook een jongere auto meenemen, een jaar voor elke twee jaar dat hun gecombineerde leeftijd minder dan 100 jaar is.

Doelgroep

auto's

Website

bezoek website

Organisatie

Bart Kleyn
Tel. 0031624234345
Stuur e-mail

terug naar overzicht
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Metropole Classics (Druten)
Catawiki online oldtimer veiling
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
besteonderdelen.nl
www.Autodoc.nl
Iedereen kan een auto repareren met auto-onderdelen24.nl
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer