Evenementen
Je bent hier: Oldtimer evenementen > Via Flaminia Corse

Via Flaminia Corse

Delen

Datum

zaterdag 1 oktober 2022 t.e.m. zondag 9 oktober 2022

toevoegen in agenda

Locatie

Grand Hotel Palazzo
57127 Livorno (IT)

route plannen

Organisatie

Marco Brocken
Tel. 06 2234 8661
Stuur e-mail

Beschrijving

De 17e editie van de Via Flaminia heeft als ondertitel 'Ozewiezewozewiezewallakristallix', omdat we ons een week wanen als Corsicaans stamhoofd en de avonturen van Asterix en Obelix gaan herbeleven. Niet te voet op de vlucht voor de Romeinen maar comfortabel rijdend in onze klassiekers over slingerweggetjes met mooie uitzichten. Op zoek naar heerlijke gerechten met lokale wijnen in gezelschap van de gezelligheid van de andere deelnemers.

We overnachten in een variëteit van hotels, meestal aan de kust maar ook een keer in de bergen. En hebben zelfs een dagdeel vrij. Elk hotel heeft een zwembad, dus rijd de route in één keer goed. Dan kunt u er langer van genieten.

Indien gewenst verzorgen wij het transport van uw auto vanuit Nederland naar de luchthaven van Pisa. Vanaf daar is het een half uur rijden naar het eerste hotel, Grand Hotel Palazzo in Livorno. Het is groot, maar ook zeer stijlvol.

Het grote voordeel van dit hotel ervaart u de volgende dag. Want het is maar tien minuten rijden naar de ferry. En elke minuut scheelt als je uiterlijk 6.30 uur moet inchecken! Ontbijt en lunch kunt u zelf nemen op de vier en een half uur durende overtocht.

Aangekomen in Corsica rijden we via een spectaculaire kustweg naar de Hostellerie de l'Abbaye. Een voormalig klooster in Calvi. Hier overnachten we twee nachten. De volgende dag verkennen de de olijfgaarden en gaan de bergen in voor onze eerste bergpas.

Dinsdag rijden we via Corsica's hoogste bergpas over de befaamde D84. En die is best pittig. Vergeet niet naar de dorpjes te kijken die als aan de berg gekleefd lijken te zijn. We komen aan in een charmant hotel gelegen midden in de bergen in het Parc Naturel van Haute Corse.
Map of the rally in Corse
We vervolgen onze weg naar een wijngaard in Aléria. Daar genieten we van een rondleiding met bijbehorende proeverij en lunch. 's Middags is er een gemakkelijke weg naar Port Vecchio, ooit een toevluchtsoord voor piraten. Zijn Asterix en Obelix hier ook niet geweest ?
Hier wordt de groep verdeeld over twee hotels, waar we twee nachten blijven. De hotels liggen die op slechts 2 minuten loopafstand van elkaar. Bij aankomst dineren we gezamenlijk in een van de hotels.

Donderdag toeren we 's ochtends met name langs de kustgebieden naar Bonifacio, waar we tegen de lunch arriveren. U bent de rest van de dag vrij. Bonifacio ligt verhoogd op een rots aan zee. Ontdek deze spectaculaire stad. Het is slechts een half uur terug naar uw hotel in Porto Vecchio. Overigens ook zeer aanbevelenswaardig, zeker als u van bootjes houdt.

We zijn alweer aangekomen aan de laatste rallydag en trekken van Oost naar West. We rijden langs bergplaatsjes om uiteindelijk af te dalen naar de westkust. De lunch genieten we aan zee en daarna nemen we onze laatste etappe door de laaglanden naar de hoofdstad Ajaccio.

We zijn waarschijnlijk allemaal benieuwd naar wie de prijzen gaan. Maar we zullen dat geheim nog even bewaren.

Op zaterdag is het een mooie rit van 3 uur naar Bastia, waar de veerboot ons in de namiddag terugbrengt naar Livorno. We komen daar om ± 18.00 uur aan en verblijven weer in het Grand Palace Hotel waar we een week geleden begonnen zijn. Het lijkt wel eeuwen!
Op deze laatste avond hebben we een afsluitend diner met prijsuitreiking. Je kunt je verkleden als Ozewiezewozewiezewallakristallix of een van de andere stripvrienden van Asterix en Obelix. Dat wordt in meerdere opzichten gewaardeerd.
De volgende dag kunt u uw auto inleveren op de luchthaven van Pisa en terug naar huis vliegen, met wat Corsicaanse herinneringen in uw mentale bagage.


Zoals altijd is de Via Flaminia een ontspannen rally waarbij de competitie de sfeer dient, winnen is geen doel op zich. Er is voldoende tijd voor een kop koffie of een foto. Geen tijdsbeperking. De klassering gebeurt aan de hand van navigatie en de competitie om de laatste plaats is soms hevig. Voor de meer competitief ingestelde deelnemer is er een Sport-klasse.

Er zijn 28 plaatsen voor auto's tot 1980.

Voor teams met een gezamenlijke leeftijd onder de 100 is er een korting van 1% voor elk jaar
onder de 100, met een maximum van 20% (referentiejaar 2022). Zij mogen ook een jongere auto meenemen, één jaar per twee jaar jonger dan 100 jaar.

Doelgroep

auto's

Website

bezoek website

Organisatie

Marco Brocken
Tel. 06 2234 8661
Stuur e-mail

terug naar overzicht
Metropole Classics (Druten)
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Your Classic Car
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling