Foto's
Je bent hier: Foto's oldtimermusea > Museum van het Circuit Spa-Francorchamps (Stavelot)

Museum van het Circuit Spa-Francorchamps (Stavelot)
11 augustus 2007

Delen

Temidden van de ongerepte natuur, niet ver van het natuurreservaat van de Hoge Venen, op de oever van de Amblève, in de nabijheid van de beroemde waterval van Coo en het Circuit van Spa-Francorchamps ligt Stavelot, de stad van de Blancs Moussis. De stad Stavelot heeft een bijzondere charme met haar schilderachtige steegjes en het Saint-Remacleplein en kan trots gaan op een buitengewoon erfgoed. Waaronder de ABDIJ VAN STAVELOT, de thuishaven van een charmant automuseum.

Tussen 1999 en 2002 werd de Abdij volledig gerenoveerd door het Waals Gewest voor een bedrag van 16.000.000 €. De architecten hebben het klooster terug bij de kloostergebouwen gevoegd, namelijk in de vorm van onze nieuwe vleugel in glas en inox, op de funderingen en in de proporties van de vierde vleugel, vernietigd tijdens de Franse Revolutie.

Rekening houdend met de verzamelingen van de vroegere musea van Stavelot en door het toepassen van de meest moderne scenografische en multimediale technieken werden drie nieuwe, boeiende musea ingewijd op 29 maart 2002 : het Museum van het prinsdom Stavelot-Malmedy, het Museum van het Circuit Spa-Francorchamps en het Guillaume Apollinaire Museum.

Het Circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de prachtige, groene omgeving tussen Stavelot, Malmedy en Spa, schouwtoneel van zovele topprestaties van auto- en motorrenners, wordt door een groot aantal renners nog altijd beschouwd als het “mooiste circuit ter wereld”.

In het museum in de prachtige, overwelfde kelders van de abdij, wordt de prestigieuze geschiedenis van het circuit opnieuw levendig voorgesteld. Onuitgegeven visuele documenten, didactische borden en een constant vernieuwde voorstelling van uitzonderlijke voertuigen brengen de passie voor de competitie opnieuw naar boven, vanaf de pioniertijd tot op heden : Ferrari, March, Chevron, Porsche, Cooper, …

De Formule 1-westrijd, maar ook de heldenfeiten van de 24 uren motor- en autorennen, krijgen hier een nieuwe dimensie. De “Demoiselles de Herstal” maken het verlangen naar de glorietijden van de Luikse ondernemingen opnieuw erg levendig : FN, Gillet en Saroléa.

Een groot model op schaal en Playstation 2-terminals maken het circuit nog concreter voor de liefhebbers.

terug naar overzicht
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling