Foto's
Je bent hier: Foto's oldtimer evenementen > Goodwood Revival Meeting

Goodwood Revival Meeting
17 september 2022

Delen

Goodwood Revival Meeting 2022, de 'REVIVAL'…

Corona had al tweemaal roet in het eten gegooid en nu kwam het overlijden van de Engelse Queen wel erg ongelegen. Maar moeilijk kan ook en Goodwood, dat in het verleden de Britse Koningin enkele keren op bezoek had tijdens de paardensportevenementen, trok zich waardig en prachtig uit de slag.
Tweemaal per dag werd er een eerbetoon aan haar gebracht met een filmpje met het verslag van haar bezoeken, een korte speech door de Duke of Richmond en twee kanonschoten aan het begin en het einde van de minuut algemenen stilte.
Verder droegen alle medewerkers en vele teamleden en bezoekers een zwarte rouwband. Maar alles gebeurde waardig en werd mooi in het programma ingebouwd. Very British dus…

De Goodwood Revival Meeting 2022 lokte weer meer dan 150.000 bezoekers naar dit magische circuit in Zuid-Engeland en het prachtige nazomerweer deed de rest.
Het concept is reeds enkele jaren gewijzigd en zeker na de Corona periode werd duidelijk dat het meer en meer over gaat van een echt classic car festival naar een lifestyle event met classic cars. Maar vergis u niet, op de piste wordt er in elke wedstrijd nog echt gevochten op het scherp van de snee, maar er was immers meer tijd, aandacht en ruimte voor de 'oldtimer-beleving'.
Zo stonden er op het programma natuurlijk de prachtige wedstrijden op het circuit zelf, maar men wisselde deze telkens af met demonstraties op de omloop zoals de 'Track Parade', een ode aan de honderdste verjaardag van de kleine Austin 7 in alle mogelijke uitvoeringen en dat zijn er wat (!), een verzameling racewagens die eerbetoon vormden voor wijlen Graham Hill met zijn zoon Damon Hill als vertegenwoordiger, een prachtig en bijna betoverend eerbetoon aan de racewagens van Ferrari ter gelegenheid van hun 75ste verjaardag, , terwijl ook aandacht werd geschonken aan het UFO fenomeen… !
Vergeten we zeker niet het vliegtuigonderdeel, waar veel bezoekers speciaal voor naar Goodwood afzakten, met een prachtige tentoonstelling van 25 uitzonderlijke vliegtuigen, het Spitfire café, de Spitfire hangaar en enkele demonstraties van diezelfde Spitfire's.

Dit alles werd gecombineerd met live optredens van verschillende covergroepen met muziek van weleer, danstentjes, winkeltjes voor autobenodigdheden, boeken, miniaturen, maar evenzeer met kleding en toebehoren om je heerlijk terug in de tijd te laten te zweven. Want daarmee raak je de echte spirit van dit evenement.
Meer dan 90 procent van de bezoekers, waant zich in die speciale sfeer.
Het thema is trouwens elk jaar: ' a magical step, back in time'…
Daarom zijn de meeste bezoekers EN deelnemers en mekaniekers trouwens gekleed zoals in de tijd van de fifties en sixties, met alle nodige attributen zoals dat alleen maar over de plas kan….

En dat is nu juist de beleving van dit evenement , waar je in een waas wordt gebracht , als het ware een droom die je beleeft en die wordt aangedikt door wedstrijden met uitzonderlijke automobielen en racewagens die niet gespaard worden.
Van Formule één wagens uit de jaren 50, naar Sports , GT en CanAm wagens uit de jaren 60-65, motoren uit diezelfde periode tot natuurlijk de onvermijdelijke St-Mary's Trophy, twee wedstrijden voor toerwagens, telkens over één uur, met enerzijds bekende piloten en anderzijds de eigenaars aan boord.
Een onvergetelijk spektakel met wagens uit de periode 1960-1966.
Aan de start zowel Amerikaanse monsters als de Ford Galaxie, Europeanen als de supersnelle Alfa's, en de Engelse armada met de supersnelle Ford Cortina's en Mini's. Een spektakel van jewelste op deze snelle omloop, maar de Ford Galaxie ging met de bloemen lopen.

Dat er voor elk wat wils te vinden is in Goodwood, wordt ook bewezen door twee wedstrijden, ieder over een afstand van 250 meter (…) voor Austin J40 pedalcars en met zeventig deelnemers en deelneemsters tussen de 4 en 10 jaar oud.
Vergeten we niet dat deze trapauto's gebouwd werden in de Austin fabrieken in een periode van 1949 tot begin jaren zestig. De waarde van een top exemplaar kan al snel oplopen tot enkele duizenden ponden….

Het orgelpunt van deze meeting is echter de RAC TT wedstrijd.
Deze wordt verreden over één uur wedstrijd met verplichte pilotenwissel.
Elke eigenaar wordt hier gekoppeld aan een professionele piloot.
Het betreft hier een wedstrijd voor gesloten GT-wagens in de geest van de wedstrijden gereden tussen 1961 en 1964 , zoals de AC Cobra's , TVR Griffith, Jaguar E-type, Chevrolet Corvette en andere Porsche 904.

Natuurlijk was er veel te veel te zien, en als je even een rustpauze wou inlassen, kon je terecht op één van de vele Champagne terrasjes, waar je wel zuinig aan je glaasje moest nippen want een glas Champagne kost 17 Pond en een fles …110 Pond !

Tot volgend jaar

Guido Devreker & Michel Schauwers.


Foto's door Michel Schauwers
3663 keer bekeken
terug naar overzicht
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Auctim online auctions
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling