Foto's
Je bent hier: Foto's oldtimer evenementen > Borderline Grenzlandrit

Borderline Grenzlandrit
29 augustus 2021

Delen

Jaargang 30 “Oldtimers en Venlo-Krefeld verbinden” VERSLAG

Beste Oldtimer vrienden,
Dit jaar waren we met 100 deelnemers (104 opgegeven, 4 afmeldingen waarvan 2 door ziekte en 1 die aangaf dat zijn oldtimer niet tegen regen kon?) op de Patersplak in Steyl.
Wederom met veel mooie “Pre ~1960 en Prewar” oldtimers zoals o.a. Alvis, AC, Austin Healey, Citroens (1926 en 1927 etc.), Framo Gogomobil, Jaguar, Mercedes, MG, Peugeot, Landrover, Lloyd, Triumph, Opels ( 1936), Subeam, Vespa en Wolseley) Oldtimers. Ook enkele youngtimers” Alpine, Fiat, Mercedessen, Morgan, Volkswagens en Puchs waren erbij.
De vrijwilligers van de Stichting behoud Monumenten Steyl met o.a. een dikke HA(noverische)NOMAG stoommachine van 1909 heten ons van harte welkom en er kon van koffie en vlaai genoten worden. Hun erfgoed was deels te bewonderen en te ervaren.
Tip 1 komende zondag(5-9) is van 11.00 uur tot 17.00 uur open dag bij hun maar ook de andere Musea tuinen etc. in Steyl.
Zanggroep ,, De Oldtimers” zorgde voor een passende muzikale opluistering.
En toen begon het, genoeg vocht voor dikke aardappelen, en de waterverdringende werking van WD 40 kon er niet meer tegen op, maar ook wederom "ellende verbroederd" en met typisch engels drizleweer werd klaargemaakt voor de start.
De starthandeling werd verricht door Loco Burgemeester van Venlo Frans Schatorje onder begeleiding van Saluutschoten van de in prachtige historische kledij gestoken FreiHusaren von Glasenap o.l.v. Oberst Frank Poeth i.a.v. Generaal b.d. Noordzij.
Ons streven is om de Borderline Grenzlandfahrt deelnemers kennis te maken met de stedenband Venlo-Krefeld, een aantal van hun erfgoedpareltjes en elkaar . We reden door een groen, landelijke omgeving, waarbij ons grenzen opzoekende en het ”Borderline” karakter weer op speciale wijze wordt ingevuld. Onze tocht voerde langs enkele erfgoed pareltjes, kastelen mooie oude dorpjes, boerderijen en sluip door weggetjes. Ook werd na een stuk stedelijke starten kennis gemaakt met bijzonder industrieel, Ludwig Mies van der Rohe BAUHAUS en gelukkig ook Art Deco, erfgoed.
In het RheinUferstad Uerdingen werden we in de Dujardin Weinbrandbrennerei (geestverruimend) erfgoedomgeving hartelijke ontvangen door Oberburgemeister Meyer van Krefeld i.a.v. de deputé van Provincie Limburg Ad Roest inclusief Krefeld Tasche.
De reusachtige ketels voor de echte Weinbrand zijn nog steeds indrukwekkend en in de Kuferei kon van een aangeboden drankje en een hapje genoten worden. Na deze Ah Ha erlebnisse werd grotendeels via landelijke omgevingen, de lucht al opklarend, met weinig druppels en een mooi gevoel terug gereden.
In het bordbuch is informatie opgenomen over ziens- of wetenswaardigheden en de geschiedschrijving van het gebied en omgevingen die we bezocht hebben.

Na 96 km kwamen we 's middags op het eindpunt bij Leurs Tuincentrum in Venlo, very close to the German Border ( ~ 2 km) aan. Alwaar we met toch meer dan 100 deelnemers gezellig kletsend in deels eigen kring sfeervol kunnen genieten van de foto's, een lekker hapje/drankje en elkaar. Ook vond er dan de evaluatie en prijsjesregen (naar aanleiding van de vragen en wie de mooiste bij de auto passend kleding aanhad) plaats.

Foto's door Henk Brauer
719 keer bekeken
terug naar overzicht
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Auctim online auctions
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Waardetaxaties.nl - uw expert in taxeren van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling