Foto's
Je bent hier: Foto's oldtimer evenementen > Spa Six Hours 2015

Spa Six Hours 2015
19 september 2015

Delen

Het was de wedstrijd van zes uur die zijn naam schonk aan de meeting de Spa Six Hours Endurance, maar ondertussen is de organisator Roadbook erin geslaagd om op het mooiste circuit van de wereld werkelijk een soort 'best of' van de internationale historische autosport te verzamelen. Of het nu gaat om eenzitters uit de Grand Prix-wedstrijden, prototypes, GT's en toerwagens, alles is er: van de Tyrrell 010 F1 met V8 Cosworth tot de Mini Cooper S uit U2TC, meer dan 650 wagens maakten de verplaatsing naar de Ardennen!
In de wedstrijd van het FIA Masters Historic Formula One Championship hadden we dit jaar een paar landgenoten met Loïc Deman, aan het stuur van de Tyrrell 010 Candy ex-Jarier en ex-Daly die de wedstrijd op zaterdag en die op zondag op zijn naam schreef. Op zondag was er trouwens een volledig Belgisch podium met Jean-Michel Martin (Tyrrell 09) op de derde plaats en Christophe D'Ansembourg (Williams FW07/C) op de tweede. Marc Devis (Arrows A3/3) en Paul Grant (Marc 761) waren de andere Belgen van de partij.
De liefhebbers van wagens uit de Grands Prix-wedstrijden werden erg verwend, want er was ook de Historic Grand Prix Cars Association met machines zoals de Talbot Lago T26SS 1937 of de Scarab Offenhauser uit de 500 Miles van Indianapolis 1960, en andere Ferraris en Maseratis.
Voor de fans van het WK Endurance was er de FIA Masters Historic Sports Car Championship met onder meer de Lola T70 en McLaren M1 A en B, die er de referenties blijven.
Als kers op de taart waren er twee competities voorbehouden aan toerismewagens, met de Masters Pre-66 Touring Car Championship (van de Mini Cooper S tot de Ford Galaxie) en de Historic Motor Racing News U2TC met een dertigtal Ford Cortina, BMW 1800 TISA, Alfa Romeo Giulia Sprint GTA ea. De 'top of the bill' was echter de 'Spa 6 hours', een wedstrijd over 6 uren, gereden van 16.00 tot 22.00uur met 101 deelnemende auto's. Daaronder niet minder dan 12 stuks Ford GT40, vele Cobra's, Jaguars, Lotus en andere Ford Mustangs. Een wedstrijd gestreden op het scherpst van de snee, die nog eens bemoeilijkt werd door zware regenval in de avonduren. De overwinning ging uiteindelijk naar de Ford GT 40 van het duo Wills–Little John, voor de GT 40 van Graf von Oeynhausen-Funke met op de derde plaats de Shelby Cobra van Hart-Pastorelli-Van Der Lof.

Guido Devreker – Foto's Michel Schauwers

Foto's door Michel Schauwers
21015 keer bekeken
terug naar overzicht
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Metropole Classics (Druten)
Your Classic Car
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
Leather Repair - reinigen, herstellen en behandelen van leer
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling