Foto's
Je bent hier: Foto's oldtimer evenementen > Great Dorset Steam Fair 2015

Great Dorset Steam Fair 2015
3 september 2015

Delen

Engeland is het gedroomde land voor de oldtimers….dat wisten we al, maar we moeten dit ook in de bredere zin bekijken. Begin september werd in Dorset, een graafschap in het ZW van Engeland, een adembenemend , letterlijk en figuurlijk, evenement georganiseerd: de Great Dorset Steam Fair.

En groot is het daar. Gedurende vijf dagen komen er meer dan 200.000 bezoekers vanuit de hele wereld op af. Mobilhomes, caravans, tenten, omgebouwde vans en vrachtwagens, zover je kan zien, met in het midden ervan een groots spektakel verzorgd door honderden stoommachines. Je kunt het zo gek niet bedenken of het was er: Hobbybeurs, open markt, autojumble, kermis met oude en hedendaagse tuigen, muziekoptredens, dierenspektakels met paarden, honden en… schapen, honderden antieke tractoren en tuinmateriaal, oude ambachten, militair materiaal met een display 1:1 van een stukje plattegrond uit Passendale uit WWI en natuurlijk ook honderden oude vrachtwagens, auto's , bestelwagens, caravans, motoren en fietsen.
Niet zomaar display, maar een bewegend spektakel met parades, een wedstrijd voor meer dan 50 reuze-orgels, waarvan vele van Belgische makelij en ja, in het midden van het terrein, het walhalla van de stoomtuigen.

Majestueus, mooi blinkend, verzorgd stonden daar honderden stoomgeneratoren, vrachtwagens, traktoren , automobielen, van kleine tot supergrote, die de hele dag demonstraties geven en die regelmatig zware combinaties de heuvel optrokken. Alles gehuld in zwarte en witte rook, een spektakel van jewelste en ook de deelnemende chauffeursploegen leken net uit een kolenkelder te komen. Een echte 'heritage' show waarvan enkel de Engelsen het geheim kennen…..

Guido Devreker

Foto's door Guido Devreker
11855 keer bekeken
terug naar overzicht
Oldtimer verzekeringen VLC & Partners
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Metropole Classics (Druten)
Your Classic Car
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Klassiek Aktief - service, reparatie en verkoop
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Catawiki online oldtimer veiling
Klassiek & Techniek - Het leukste klassieker-magazine
DeLeon - Classis Investment Cars
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Catawiki online oldtimer veiling